Spørsmål

Hvem eier barnehagen?
Barnehagen eies av Foreningen Lekehagen Familiebarnehage. Foreningen er organisert som en ideell forening.

Hva er et vertshjem?
Et vertshjem er huset hvor barnehagen holder til, der barna og ansatte tilbringer sin hverdag. Vertshjemmet er i et privat hjem som har tilknytning til barnehagen via barna eller de ansatte. Hjemmet er disponibelt for barnehagen og gjør overgangen fra hjemmet til barnehagen mykere og dermed ofte enklere for barnet. I Lekehagen sine vertshjem er det hjemmekoselige omgivelser, men likevel tilpasset barnehagebruk og har alle fasiliteter som lekerom, stue, spisestue og uteområder som barna kan boltre seg på, utforske og utvikle seg i.

Skal barna ha med seg mat?
Barna får servert alle måltider i barnehagen. Foreldre betaler 400 kr pr. mnd. i kostpenger. Dette dekker frokost, lunsj og frukt. Det eneste barna trenger å ta med er eventuelt (baby) grøt eller om dere har spesielle ønsker for kostholdet til deres barn.

Hvor mange planleggingsdager er det i året?
Vi har to planleggingsdager i året – en om høsten og en om våren.

Ferie?
Barnehagen har stengt mellom jul og nyttår, i påskeferien og i vintereferien. Vi har i tillegg stengt 2 uker i juli. For mer info se vedtekter.

Hvor lenge har barnet plass?
Vårt barnehagetilbud er for barn i aldersgruppen 1 – 3år. Barna har prioritert plass i Eventyrdalen (kommende Birk barnehage) fra august det året de fyller tre år.

Hvor lang er oppsigelsestiden?
Utmelding eller oppsigelse av barnehageplass skal skje skriftlig og med minst seks ukers varsel fra 1. eller 15. i måneden. For plasser som sies opp etter 31. mars, må fullt gebyr resten av barnehageåret betales.

Dersom du har flere spørsmål, nøl ikke med å ta kontakt med barnehagen.