Miljøprofil

Vi bryr oss om miljøet!

Lekehagens miljøprofil

Lekehagen familiebarnehage bidrar til å ta vare på miljøet rundt seg, og har fokus på å lære de små barna hvordan man steller pent med jordkloden og er varsom med naturen. Her kan du lese litt om våre tiltak for å videreføre denne kunnskapen og bevisstheten til barna.

Kjøkkenhage

I kjøkkenhagen vår dyrker vi et utvalg av sunne vekster til glede for både store og små. Her er barna med på hele prosessen fra å klargjøre kjøkkenhagen, plante frø og følge med til det starter å vokse. Her må vi luke og stelle pent med vekstene før vi endelig kan høste gulrøtter, urter, reddiker eller kanskje noen poteter. Barna får deretter være med på å oppleve hvordan maten til slutt ender opp på lunsjbordet!

 

Kompost

Barnehagen har en egen kompostbinge. Her får barna bli kjent med hvordan avfall blir brutt ned til jord som vi kan bruke i kjøkkenhagen vår.

 

Gjenbruk

Hva kan man gjøre med toalettruller, leverposteibokser eller tomme syltetøy- og matglass? Dette kan bli til noe helt annet – kanskje en leke, figur, lys eller julepynt! Lekehagen har fokus på å bruke ting som ellers blir kastet til å lage noe annet som barna kan ha glede av eller som de kan gi vekk i gaver.

 

Resirkulering

Her lærer barna hvordan man skal sortere søppel og hvordan man leverer glass og papir tilbake til gjenbruk. Vi bruker gjerne en turdag til å gå til en container hvor barna selv kan få være med å sortere det som skal resirkuleres eller å pante flasker. Barna lærer også at boss ikke hører hjemme i naturen, og barnehagen har i tillegg en dag hvor barn og voksne plukker boss i nærområdet med fokus på å lære barna å respektere naturen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *